Парламентарните комисии успяха да скарат депутатите в парламента.  Бих искал

...
Парламентарните комисии успяха да скарат депутатите в парламента.  Бих искал
Коментари Харесай

Депутатите отново се скараха заради парламентарните комисии

Парламентарните комисии съумяха да скарат депутатите в Народното събрание. 

Бих желал да подчертая, че на председателския съвет имаше общо взето консенсус, че би трябвало да се гласоподават съставите на комисиите, само че нямаше ясно обединяване към избрана смяна в правилника на Народното събрание, уточни Николай Денков (ПГ на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “).  

Уважаеми господин ръководител, процедурата ми е към Вас, сега нарушавате правилника, който сме дали своят вот към този момент. За да се промени самият устав, би трябвало да има правна комисия, която да прегледа предлагането, което в този момент желаете да гласуваме, обърна се Настимир Ананиев (ПГ на ПП-ДБ) към Росен Желязков (ПГ на ГЕРБ-СДС).

Г-н Ананиев, имате право, обаче, с цел да се случи това нещо, би трябвало да има настояща комисия по правните комисии, отговори му Росен Желязков. По думите му, с цел да може тази комисия да заседава, тя би трябвало освен да бъде свикана, а би трябвало някой да я ръководи. Затова ние сега предлагаме решение да излезем от този обаян кръг, разяснява Желязков.

За благополучие, този проблем елементарно може да бъде позволен, счита Николай Денков и изясни, че ръководител на правна комисия би могъл да бъде определен, без да става дума за останалите комисии, според ротационния принцип, който са приели.

След дебата в последна смета Народното събрание гласоподава допълнение към правилника си за работа, което дава опция да проработят непрекъснатите комисии. Проектът, препоръчан от ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, планува, когато няма определено управление на парламентарната комисия, съвещанието ѝ да се води от избран от ръководителя на Народното събрание неин член.

Не беше призната редакцията на ПГ на „ Продължаваме промяната-Демократична България “, когато няма определено управление на непрекъснатата комисия, първото ѝ съвещание да се води от избран от ръководителя на Народно събрание неин член. 

Решението влиза в действие от обнародването му в „ Държавен вестник “, това значи, че идния вторник ще бъде оповестено, разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Считано от вторник или по искане на една трета от депутатите в съответната комисия, или по самодейност на ръководителя на Народно събрание и според от свободните стаи, ще бъдат свикани съвещания на всички непрекъснати комисии. Те ще бъдат управлявани от ръководителите им в предишния парламент. Ако те сега не са депутати – от представители на съответната парламентарна група,  комисиите, управлявани от „ Български напредък “ ще вземе „ ИТН “.

Народните представители удължиха работното си време. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР